Behandelingen


De voetverzorging begint met een zorgvuldige, medische analyse over bijvoorbeeld mogelijke ziektebeelden, afwijkingen van de voeten en drukplekken. Vervolgens wordt gekozen voor een geschikte behandeling of eventueel een verwijzing naar een andere behandelaar, zoals bijvoorbeeld een arts of therapeut.
Voetproblemen kunnen onder meer zijn: droge voeten, overmatig eelt, transpiratie, ingegroeide teennagels, voet- en nagelschimmels, likdoorns en vergroeiingen.

De duur van een volledige behandeling is ongeveer 30 min.

Pedicurebehandeling
hierbij hoor o.a.
desinfectie van de voeten,
het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels,
het oplossen van nagelproblemen,
het verwijderen van eelt, likdoorns,

het geven van adviezen,
het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten,
voetverzorging met de juiste voetencreme


Deelbehandeling
heeft u last van een ingroeiende nagel, een likdoorntje of een eeltplek, dan kan dit ook met een deelbehandeling worden verholpen

Pedicurebehandeling bij jongeren


Pedicurebehandeling diabetesvoet, reumavoet, risicovoet
juiste anamnese met de daarop afgestemde specifieke behandeling,
bespreken vervolgbehandeling,
advies voor de voetverzorging en controle thuis,
vaak gehele of gedeeltelijke vergoeding, afhankelijk van uw ziektekostenverzekering.


Behandeling ingroeiende nagels
volgens een speciale techniek of d.m.v. nagelbeugels

Cosmetische voetbehandeling
voet- of onderbeenmassage,
nagels lakken,
gelnagels,
polijsten van teennagels,
harsen onderbenen of tenen


Nagelbeugeltechniek
de enige methode om de groei van de nagel te reguleren en de druk te verminderen. Het doel is om de nagels weer terug te brengen tot een normale pijnloze groei. Afhankelijk van het type nagel en aandoening kan voor deze correctie worden gekozen.

Nagelcorrectie, nagelreparatie of nagelprothesetechniek
kan toegepast worden als vervanging van ontbrekende nagels, ter correctie van vervormde nagels, ter versterking van zwakke nagels, om versplinterde of beschadigde nagels te repareren, ter begeleiding van een groeistoornis, als behandeling van gespleten nagels, toepassing bij een ingegroeide nagel, voor het opvullen van weggeknipte nagelhoeken of nageldelen en ter verfraaiing van een mycose- (schimmel) of traumanagel.

Schimmeldiagnostiek
het vaststellen van schimmelinfecties aan de nagel en de huid en het inzetten van een effectief verzorgingstraject

Drukverlichting
om pijnklachten te voorkomen of te verlichten. De oorzaak van pijnklachten zijn vaak micro trauma's of stress van mechanische oorsprong, die inwerken op de huid. Het maakt de voet drukvrij, waardoor de huid de tijd krijgt om te herstellen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

Orthesiologie
voetklachten en klachten die ontstaan door het niet goed functioneren van de voeten zoals hamertenen, klauwtenen of scheefstand,
kunnen vaak behandeld worden met een orthese. Dit is een op maat gemaakte siliconenorthese. Het dient om functieverlies van spieren of gewrichten te compenseren en worden gedragen in een schoen. Een orthese kan ook preventief worden aangebracht. Dus voor ontlasting of bescherming van diverse drukplekken of ter correctie van een afwijkende teenstand.Behandelingen gaan volgens afspraak.
Indien u onverhoopt uw afspraak niet kunt laten doorgaan, dan graag minimaal 24 u. van te voren een afmelding, anders moet uw behandeling helaas in rekening worden gebracht.


Betaling kan geschieden via een pinbetaling of contant.